behang cartoon behang meeuw

Offerte aanvraag

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken

Werkwijze en meer nuttige informatie

Wilt u uw huis vakkundig laten behangen? Ik kan het snel en voordelig voor u doen. Bij kleinere klussen kan ik op korte termijn aan de slag, grote klussen vergen meer voorbereiding en hebben dus ook meer tijd nodig.

Voor klussen van elke formaat

Om een inschatting te maken van de tijdsduur en de kosten van een klus moet ik weten wat u wilt behangen. Een huiskamer behangen zal bijvoorbeeld meer tijd en meer rollen vergen dan een trappengat. Het is ook belangrijk om te weten hoeveel voorbereiding er moet worden getroffen. Heeft u bijvoorbeeld het oude behang al zelf verwijderd? Heeft u alle materialen al in huis of wilt u dat ik deze verzorg?

Wanden voorbereiden

U kunt zelf de wanden al klaar maken om te behangen, of u kunt dit ook aan mij laten. Ik zal dan de te behangen wanden behandelen voor gaatjes en scheurtjes, en zorgen dat ze egaal van kleur zijn zodat er geen vlekken, deuken, vouwen of bobbels door het behang drukken.

Maak zelf een schatting of vraag een offerte aan

Als u wilt weten hoeveel rollen er ongeveer nodig zullen zijn kunt u zelf de te behangen wanden al opmeten. U kunt hierbij uitgaan van 1 rol per 1.5 meter muur (bij een standaard kamer hoogte van 2.6 m). U kunt dan ook gelijk een inschatting voor uzelf maken van de kosten voor een klus met behulp van onderstaande prijzen. U kunt natuurlijk ook altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen, of contact opnemen voor deskundig advies.

Richt prijzen:

  • Standaard rol: vanaf 25 euro
  • Foto behang: vanaf 5 euro per vierkante meter
  • Glasweefsel inclusief materiaal en 1x sausen vanaf 15 euro per vierkantemeter

Belangrijk:

Wanneer wenst u het werkt te laten uitvoeren cq informatie aanvraag. Mijn vraag is wat wilt u behangen (huiskamer, trappen gat) en hoeveel rollen. Voor kleinere klussen kan ik het meestal op korte termijn inplannen, voor de grotere klussen rond de 3 weken.

 

Branche kennis

Hier de algemene informatie voor de doe het zelver. Het belangerijkste zijn de te behangen wanden. Deze moeten glad, licht zuigend, liefs ook egaal van kleur. Gaatjes en scheuren kunt u repareren met albastine of iets wat daar op lijkt.

Het meten van de wanden bij normale kamer hoogte (260) gaat van 1.5 meter muur is een rol, bv: muur 2.8 breed is afgerond 2 rol. Ook belangrijk is de lijm deze informatie is te verkrijgen bij de winkel waar u het behang koopt. Ook het verwijderen van het oude behang van de wanden.

Als je zelf gaat behangen lees dan goed de beschrijving op het etiket van het behang wat u gekocht heeft. Let wel op met patroon behang, op patroon snijden voordat je het gaat insmeren en teken een loodlijn op de muur voor dat je begint. Ook het juist gereedschap is belangrijk.

Hebt u nog vragen neem dan contact met me op via de mail.

Mocht u toch zelf niet willen behangen, dan kunt u mij inhuren voor een redelijke prijs.

Tips

Belangrijk betreft het kopen van behang, is de kwaliteit. Niet alle behang soorten geven een goed restultaat, laat je goed adviseren. Waar je op moet letten:

Tip 1:
Kijk of alle kleurbad nummers gelijk zijn.

Tip 2:
Meten van de wanden = elke 50 cm is een baan,
bij een gemiddelde kamer hoogte rond altijd af naar boven bv:
1 x 2.90/1 x 2.60 = 6+7 = 13 banen dus 5 rollen behang.

Tip 3:
Bij twijfel kunt u altijd om raad vragen.

Tip 4:
Betreft glasvlies gaat per vierkante meter.
Een wand van 2.60 hoog bij 3.40 lang is afgerond 9 meter.

Tip 5:
Witten en sauswerk is breedte keer lengte.
Bv 3 x 4 = 12 vierkant meter.

achtergrond behang